Diyaloğa dayalı okuma (etkileşimli okuma) yöntemi / Cansev Karakuş.

Yazar: Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Seri kaydı: Nobel Akademik Yayıncılık ; 3131 | Eğitim ; 661Yayın ayrıntıları:Ankara : Nobel Akademik Yayıncılık 2020. Tanım: VI, 178 sayfa : tablo ; 21 cmISBN:
  • 9786254068270
Konu(lar): DDC sınıflandırma:
  • 372.4 KAR.D 2020
Bibliyografik Notlar:
Kaynakça vardır.
Özet: Diyaloğa dayalı okuma; ebeveynlerle, öğretmenlerle, farklı yaş gruplarıyla çalışan diğer yetişkinlerin kullanabileceği etkileşimli bir okuma yöntemidir. Yöntem; aynı kitabın çocuklarla beraber birden fazla kez okunarak, karşılıklı iletişime, sorulara, cevaplara ve diyaloglara dayanmaktadır. Hikâyede geçen kelimeler, kahramanlar, tema ve kurgu, ilgili çocuklarla konuşma fırsatı sunar. Aynı kitap birkaç kez okunsa dahi her okuma esnasında çocuklar farklı deneyimler kazanır. Okumanın seviyesi giderek derinleşir ve çocuğun anlamlandırması ve yaratıcılığını kullanmasına yönelik sorular eklenebilir. Bu sayede süreç, çocuklar için hem daha faydalı hem de daha keyifli geçer. Bu kitap, yazarın 2017 yılında tamamladığı “Okul Öncesi Eğitimde Diyaloğa Dayalı Okuma Yöntemine göre Hazırlanan Türkçe Etkinliklerinin Sözeş Dil Becerilerine Etkisi“ isimli tez çalışmasının ürünü olmakla beraber konu yeniden gözden geçirilerek gerekli düzenlemeler ve eklemeler yapılmıştır. Farklı etkinlik örnekleri ile zenginleştirilen kitabın, eğitimcilere ve çocukla beraber kitap okuyacak herkese yol gösterici olması beklenmektedir. Okuyan herkese faydalı olması dileğiyle…
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)

Kaynakça vardır.

Diyaloğa dayalı okuma; ebeveynlerle, öğretmenlerle, farklı yaş gruplarıyla çalışan diğer yetişkinlerin kullanabileceği etkileşimli bir okuma yöntemidir. Yöntem; aynı kitabın çocuklarla beraber birden fazla kez okunarak, karşılıklı iletişime, sorulara, cevaplara ve diyaloglara dayanmaktadır. Hikâyede geçen kelimeler, kahramanlar, tema ve kurgu, ilgili çocuklarla konuşma fırsatı sunar. Aynı kitap birkaç kez okunsa dahi her okuma esnasında çocuklar farklı deneyimler kazanır. Okumanın seviyesi giderek derinleşir ve çocuğun anlamlandırması ve yaratıcılığını kullanmasına yönelik sorular eklenebilir. Bu sayede süreç, çocuklar için hem daha faydalı hem de daha keyifli geçer. Bu kitap, yazarın 2017 yılında tamamladığı “Okul Öncesi Eğitimde Diyaloğa Dayalı Okuma Yöntemine göre Hazırlanan Türkçe Etkinliklerinin Sözeş Dil Becerilerine Etkisi“ isimli tez çalışmasının ürünü olmakla beraber konu yeniden gözden geçirilerek gerekli düzenlemeler ve eklemeler yapılmıştır. Farklı etkinlik örnekleri ile zenginleştirilen kitabın, eğitimcilere ve çocukla beraber kitap okuyacak herkese yol gösterici olması beklenmektedir. Okuyan herkese faydalı olması dileğiyle…