Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

Schulen auf dem Weg in die Informationsgesellschaft / Peter A. Bruck, Guntram Geser, Georg Blaha, Thomas Nárosy, Christian Schartner, Michaela Schwaiger, Werner Stangl.

Yazar: Katkıda bulunan(lar):Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Yayın ayrıntıları:Münih ; Studien Verlag, 2000. Baskı: 4. BaskıTanım: 266 sayfa : 23 cmISBN:
  • 9783706514361
  • 3706514362
Diğer başlık:
  • [Bilgi toplumuna giden yolda okullar]
Konu(lar): DDC sınıflandırma:
  • 371 BRU.S 2000
Genel Not:
Computer und Internet aufgabengerecht nutzen zu können wird zu einer Schlüsselkompetenz in der sich herausbildenden Informationsgesell- schaft. Die Bildungsinstitutionen, allen voran die Schulen, stehen daher vor der Aufgabe, die digi- talen Medien in das Lehren und Lernen sinnvoll zu integrieren. Die digitalen Medien verändern zwar Schulen und Bildungsprozesse, können aber alte Proble- me nicht lösen. Eher schaffen sie zusätzlich neue. Es gilt: Um die neuen Medien Gewinn bringend einsetzen zu können, müssen sich die Kultur und die Rahmenbedingungen von Lehren und Lernen verändern. Dieses Buch wurde für Lehrkräfte, Schuldirek- tionen, Schulbehörden, BildungspolitikerInnen und interessierte Schulpartner geschrieben. Es gibt Orientierungen hinsichtlich einer sinnvol- len Integration der digitalen Medien in die Schule; es fasst empirische Fakten und Analysen zusammen und zeigt die soziale und pädago- gische Realität von Computern und Internet auf. Anstelle einer nicht zielführenden Techno- Euphorie werden pragmatische Zugangsweisen empfohlen, die die Handlungsspielräume der Beteiligten berücksichtigen und die befassten Personen nicht überfordern. Auch die digitale Revolution ist nur dann menschenfreundlich, wenn sie in kleinen Schritten erfolgt.
[Bilgisayarları ve interneti uygun şekilde kullanabilmek, gelişen bilgi toplumunda önemli bir yeterlilik haline geliyor. Bu nedenle eğitim kurumları, özellikle de okullar, dijital medyayı duyarlı bir şekilde öğretme ve öğrenmeye entegre etme göreviyle karşı karşıyadır. Dijital medya okulları ve eğitim süreçlerini değiştirse de eski sorunları çözemiyor. Yenilerini yaratma olasılıkları daha yüksektir. Şu geçerlidir: Yeni medyayı karlı bir şekilde kullanabilmek için, öğretme ve öğrenmeye yönelik kültür ve çerçeve koşulları değişmelidir. Bu kitap öğretmenler, okul yönetimi, okul yetkilileri, eğitim politikacıları ve ilgili okul ortakları için yazılmıştır. Dijital medyanın okullara duyarlı bir şekilde entegrasyonuna ilişkin yönergeler mevcuttur; ampirik gerçekleri özetler ve bilgisayarların ve İnternet'in sosyal ve eğitimsel gerçekliğini analiz eder ve gösterir. Etkili olmayan bir teknolojik coşku yerine, ilgili kişilerin eylem kapsamını dikkate alan ve ilgili kişileri bunaltmayan pragmatik yaklaşımlar önerilmektedir. Dijital devrim ancak küçük adımlarla gerçekleşirse insan dostu olur.]
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)
Mevcut
Materyal türü Geçerli Kütüphane Yer Numarası Durum İade tarihi Barkod
Kitap Kitap Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi Genel Koleksiyon 371 BRU.S (Rafa gözat(Aşağıda açılır)) Kullanılabilir 0003416

Computer und Internet aufgabengerecht nutzen zu können wird zu einer Schlüsselkompetenz in der sich herausbildenden Informationsgesell- schaft. Die Bildungsinstitutionen, allen voran die Schulen, stehen daher vor der Aufgabe, die digi- talen Medien in das Lehren und Lernen sinnvoll zu integrieren.

Die digitalen Medien verändern zwar Schulen und Bildungsprozesse, können aber alte Proble- me nicht lösen. Eher schaffen sie zusätzlich neue. Es gilt: Um die neuen Medien Gewinn bringend einsetzen zu können, müssen sich die Kultur und die Rahmenbedingungen von Lehren und Lernen verändern.

Dieses Buch wurde für Lehrkräfte, Schuldirek- tionen, Schulbehörden, BildungspolitikerInnen und interessierte Schulpartner geschrieben. Es gibt Orientierungen hinsichtlich einer sinnvol- len Integration der digitalen Medien in die Schule; es fasst empirische Fakten und Analysen zusammen und zeigt die soziale und pädago- gische Realität von Computern und Internet auf.

Anstelle einer nicht zielführenden Techno- Euphorie werden pragmatische Zugangsweisen empfohlen, die die Handlungsspielräume der Beteiligten berücksichtigen und die befassten Personen nicht überfordern. Auch die digitale Revolution ist nur dann menschenfreundlich, wenn sie in kleinen Schritten erfolgt.

[Bilgisayarları ve interneti uygun şekilde kullanabilmek, gelişen bilgi toplumunda önemli bir yeterlilik haline geliyor. Bu nedenle eğitim kurumları, özellikle de okullar, dijital medyayı duyarlı bir şekilde öğretme ve öğrenmeye entegre etme göreviyle karşı karşıyadır.

Dijital medya okulları ve eğitim süreçlerini değiştirse de eski sorunları çözemiyor. Yenilerini yaratma olasılıkları daha yüksektir. Şu geçerlidir: Yeni medyayı karlı bir şekilde kullanabilmek için, öğretme ve öğrenmeye yönelik kültür ve çerçeve koşulları değişmelidir.

Bu kitap öğretmenler, okul yönetimi, okul yetkilileri, eğitim politikacıları ve ilgili okul ortakları için yazılmıştır. Dijital medyanın okullara duyarlı bir şekilde entegrasyonuna ilişkin yönergeler mevcuttur; ampirik gerçekleri özetler ve bilgisayarların ve İnternet'in sosyal ve eğitimsel gerçekliğini analiz eder ve gösterir.

Etkili olmayan bir teknolojik coşku yerine, ilgili kişilerin eylem kapsamını dikkate alan ve ilgili kişileri bunaltmayan pragmatik yaklaşımlar önerilmektedir. Dijital devrim ancak küçük adımlarla gerçekleşirse insan dostu olur.]