Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

Bilim, bilim politikası ve üniversiteler / hazırlayanlar: Emine Akalın, Hakan Aydoğdu, Reşat Saraoğlu.

Katkıda bulunan(lar):Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Seri kaydı: Bağlam yayınları/113 ; İnceleme-araştırma/64Yayın ayrıntıları:İstanbul : Bağlam Yayınları 1997. Baskı: 1. BasımTanım: 288 sayfa : tablo, grafik ; 24 cmISBN:
  • 9757696994
Konu(lar): DDC sınıflandırma:
  • 378.2 BİL.B 1997
Bibliyografik Notlar:
Kaynakça bölüm sonundadır.
Özet: Bilim ve teknoloji kurumlarının ve özellikle de üniversitelerin toplumun üst yapı kurumları olarak çağdaş eğitim vermesini, bilimsel düşünebilme yeteneğine sahip araştırıcı elemanlar yetiştirmesini, toplumun kültürünü geliştirmesini, yeni değerler yaratmasını ve toplum yararına araştırmalar yapmasını bekleriz. Bilim ve teknoloji kurumları toplumdan ve onun sorunlarından soyutlanamazlar. İşte bu nedenle üniversitelerin eğitim-öğretim programı ve araştırma planları, ülkenin ekonomik ve teknolojik geleceğine uygun biçimde saptanmalıdır. Bu amaçla, Bilim ve Teknoloji politikaları ve ekonomi politikalarının uygulanmasında eşgüdüm sağlanmalı ve varolan kurumlar arasında eşgüdüm oluşturulmalıdır. Bu eşgüdüm ayrıca eğitim sistemi için de sağlanmalıdır. Çünkü düşünen, sorgulayan ve araştıran insan yaratmak ancak ve ancak ilkokuldan üniversiteye değin bu yöndeki eğitimle mümkündür.
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)
Mevcut
Materyal türü Geçerli Kütüphane Yer Numarası Durum İade tarihi Barkod
Kitap Kitap Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi Genel Koleksiyon 378.2 BİL.B (Rafa gözat(Aşağıda açılır)) Damaged 0000046

Kaynakça bölüm sonundadır.

Bilim ve teknoloji kurumlarının ve özellikle de üniversitelerin toplumun üst yapı kurumları olarak çağdaş eğitim vermesini, bilimsel düşünebilme yeteneğine sahip araştırıcı elemanlar yetiştirmesini, toplumun kültürünü geliştirmesini, yeni değerler yaratmasını ve toplum yararına araştırmalar yapmasını bekleriz. Bilim ve teknoloji kurumları toplumdan ve onun sorunlarından soyutlanamazlar. İşte bu nedenle üniversitelerin eğitim-öğretim programı ve araştırma planları, ülkenin ekonomik ve teknolojik geleceğine uygun biçimde saptanmalıdır. Bu amaçla, Bilim ve Teknoloji politikaları ve ekonomi politikalarının uygulanmasında eşgüdüm sağlanmalı ve varolan kurumlar arasında eşgüdüm oluşturulmalıdır. Bu eşgüdüm ayrıca eğitim sistemi için de sağlanmalıdır. Çünkü düşünen, sorgulayan ve araştıran insan yaratmak ancak ve ancak ilkokuldan üniversiteye değin bu yöndeki eğitimle mümkündür.