Yerel kapak resmi
Yerel kapak resmi
Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

Diplomasi : tarih, teorisi, kurumları ve uygulaması / Temel İskit.

Yazar: Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Yayın ayrıntıları:İstanbul : İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2022. Baskı: 8. BaskıTanım: 530 sayfa : fotoğraf ; 23 cmISBN:
  • 9786053992578
Konu(lar): DDC sınıflandırma:
  • 327.2 İSK.D 2022
Genel Not:
Bugüne kadar "dış politika" ile "diplomasi" kavramları karıştırılmış, "diplomasi" kavram olarak ihmal edilmiş, "dış politika"nın bir alt ürünü olarak görülmüş ve bu yüzden üzerinde fazla durulmamış ve akademik çalışmalara konu olmamıştır. Gerçekte, diplomasi başlı başına bir politika değil politikayı uygulayan bir araç ya da araçlar bütünüdür ve dış politika ile birbirini tamamlar; başka bir tanımla politika stratejiyi saptarken, diplomasi de taktikleri yürütür. Yıllarını Türk Dışişleri`nde geçiren "kırk yıllık diplomat" Temel İskit, eserinin kendi deneyimlerinden süzülen araştırma ve incelemelere dayandığını ve "diplomasi"nin dış politikanın bir aracı olduğunu belirtiyor, modern diplomasinin kurum ve araçlarını ele alırken ise kendi bilgi ve deneyimlerinden yararlandığını özellikle vurguluyor. Türkiye`de diplomasiyi ilk kez tarihi, teorisi ve uygulaması ile birlikte ele alan bu kitapta, ikili ve çok taraflı diplomasi türleri, müzakereler, antlaşmalarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti diplomasisi ve kurum olarak Türkiye Dışişleri Bakanlığı inceleniyor. Kendi alanında bir ilk olan bu eserin başvuru kitabı olarak önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Yazar, 6. Baskı`da, tüm metni gözden geçirerek, eseri genişletmiş bulunmaktadır.
Materyalin görüntülendiği liste(ler): Maarif Okumaları Kitaplığı
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)

Bugüne kadar "dış politika" ile "diplomasi" kavramları karıştırılmış, "diplomasi" kavram olarak ihmal edilmiş, "dış politika"nın bir alt ürünü olarak görülmüş ve bu yüzden üzerinde fazla durulmamış ve akademik çalışmalara konu olmamıştır.

Gerçekte, diplomasi başlı başına bir politika değil politikayı uygulayan bir araç ya da araçlar bütünüdür ve dış politika ile birbirini tamamlar; başka bir tanımla politika stratejiyi saptarken, diplomasi de taktikleri yürütür.

Yıllarını Türk Dışişleri`nde geçiren "kırk yıllık diplomat" Temel İskit, eserinin kendi deneyimlerinden süzülen araştırma ve incelemelere dayandığını ve "diplomasi"nin dış politikanın bir aracı olduğunu belirtiyor, modern diplomasinin kurum ve araçlarını ele alırken ise kendi bilgi ve deneyimlerinden yararlandığını özellikle vurguluyor.

Türkiye`de diplomasiyi ilk kez tarihi, teorisi ve uygulaması ile birlikte ele alan bu kitapta, ikili ve çok taraflı diplomasi türleri, müzakereler, antlaşmalarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti diplomasisi ve kurum olarak Türkiye Dışişleri Bakanlığı inceleniyor.

Kendi alanında bir ilk olan bu eserin başvuru kitabı olarak önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Yazar, 6. Baskı`da, tüm metni gözden geçirerek, eseri genişletmiş bulunmaktadır.

Resim görüntüleyicisi'nde görüntülemek için resim üzerine tıklayınız

Yerel kapak resmi