Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

Otizm ve duyusal işlem bozukluğu çocuklar için pratik aktiviteler / Teresa Garland ; çeviri editörü : Suat Yavuz.

Yazar: Katkıda bulunan(lar):Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Yayın ayrıntıları:İstanbul Platform Yayınları 2020 Tanım: 288 sayfa : fotoğraf, resim, şekil, tablo ; 24 cmISBN:
  • 9786050651942
Diğer başlık:
  • Anne-baba-öğretmen ve terapistlere yönelik otizm ve duyusal işlem bozukluğu çocuklar için pratik aktiviteler : ev, okul, klinik için tarifler, egzersizler, duyusal zenginleştirme
Konu(lar): DDC sınıflandırma:
  • 371.9 GAR.O 2020
Genel Not:
Beyin her saniye cilt, gözler, burun, dil ve kulakların topladığı ve sinirler vasıtasıyla yolladığı devasa miktardaki verileri işlemden geçirir. Ayrıca kas hareketleri, denge, sıcaklık, ağrı, bağırsak hareketleri ve nefes alış verişi gibi vücudun içinde meydana gelen çok çeşitli durumları işlemden geçiriyoruz. Her bir duyu organının verileri beynin içinde düzenlenir ve kodlanır. Yüksek düzeydeki devre duyumsamayı saptar ve buna müdahil olup olmayacağına, depolayıp depolamayacağına veya diğer duyularla ve bilişsel süreçlerle paylaşıp paylaşmayacağına karar verir. Buna &`;duyusal işleme” denir ve bu sistem işlemediğinde bireyin Duyusal İşleme Bozukluğundan (DİB) muzdarip olduğunu söyleriz. Zayıf duyusal işleme dışsal ve içsel duyumsamaları algılamamızı, saptamamızı ve kullanmamızı etkileyen birçok sorunun merkezindedir. Ayrıca bedensel hareketlerimizi koordine etmemizi de etkiler (praksi). Her insanın korteks bölgesinde bulunan dikkat ve hafıza devresi de, görsel görevlerde dikkatsizlik ve zayıf işitsel hafıza gibi sorunlara yol açarak, başarısız olabilir.
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)

Beyin her saniye cilt, gözler, burun, dil ve kulakların topladığı ve sinirler vasıtasıyla yolladığı devasa miktardaki verileri işlemden geçirir. Ayrıca kas hareketleri, denge, sıcaklık, ağrı, bağırsak hareketleri ve nefes alış verişi gibi vücudun içinde meydana gelen çok çeşitli durumları işlemden geçiriyoruz. Her bir duyu organının verileri beynin içinde düzenlenir ve kodlanır. Yüksek düzeydeki devre duyumsamayı saptar ve buna müdahil olup olmayacağına, depolayıp depolamayacağına veya diğer duyularla ve bilişsel süreçlerle paylaşıp paylaşmayacağına karar verir. Buna &`;duyusal işleme” denir ve bu sistem işlemediğinde bireyin Duyusal İşleme Bozukluğundan (DİB) muzdarip olduğunu söyleriz.

Zayıf duyusal işleme dışsal ve içsel duyumsamaları algılamamızı, saptamamızı ve kullanmamızı etkileyen birçok sorunun merkezindedir. Ayrıca bedensel hareketlerimizi koordine etmemizi de etkiler (praksi). Her insanın korteks bölgesinde bulunan dikkat ve hafıza devresi de, görsel görevlerde dikkatsizlik ve zayıf işitsel hafıza gibi sorunlara yol açarak, başarısız olabilir.