Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

Baba otoritesi : bir aile sosyolojisi denemesi / Mehmet Fatih Güloğlu ; editör : Mustafa Günerigök.

Yazar: Katkıda bulunan(lar):Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Seri kaydı: Sakarya Üniversitesi Yayınları ; 222Yayın ayrıntıları:Ankara : Sakarya Üniversitesi Yayınları, 2022. Baskı: 1. BaskıTanım: 316 sayfa ; 21 cmISBN:
  • 9786052238448
DDC sınıflandırma:
  • 301 GÜL.B 2022
Genel Not:
Babaların ailedeki konumları her geçen gün daha fazla sorgulanmakla birlikte onlar güçlü bir sesle halen ailelerinin başında olduklarını haykırmaya devam etmektedirler. Her ne kadar günümüzde aile üyeleri üzerinde otoritelerinin kalmadığı söylense de babaların, aile üyeleri üzerindeki otoritelerini ete kemiğe büründürme stratejilerinde farklılaşmalara gittiklerini bu çalışma açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Babaların almış oldukları eğitimlerle birlikte ‘yeni şişede eski şarap' misali açık otorite stratejisini terk ederek örtük otorite stratejisini performe etmektedirler. Dolayısıyla günümüz eğitimli babaları,açık otorite stratejini icra ederek otorite üreten kendi babaları kadar aile üyeleri üzerinde otorite ürettikleri bu çalışmanın çığır açan bulgularındandır. Aile üyeleri arasındaki ilişkiyi yeniden sorgulama adına sosyolojik bir zeminde hazırlanmış bu çalışma ‘olanı olduğu gibi' yansıtması açısından büyük öneme haizdir.
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)
Mevcut
Materyal türü Geçerli Kütüphane Yer Numarası Durum İade tarihi Barkod
Kitap Kitap Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi Genel Koleksiyon 301 GÜL.B (Rafa gözat(Aşağıda açılır)) Kullanılabilir 0003305

Babaların ailedeki konumları her geçen gün daha fazla sorgulanmakla birlikte onlar güçlü bir sesle halen ailelerinin başında olduklarını haykırmaya devam etmektedirler. Her ne kadar günümüzde aile üyeleri üzerinde otoritelerinin kalmadığı söylense de babaların, aile üyeleri üzerindeki otoritelerini ete kemiğe büründürme stratejilerinde farklılaşmalara gittiklerini bu çalışma açık bir şekilde ortaya koymaktadır.
Babaların almış oldukları eğitimlerle birlikte ‘yeni şişede eski şarap' misali açık otorite stratejisini terk ederek örtük otorite stratejisini performe etmektedirler. Dolayısıyla günümüz eğitimli babaları,açık otorite stratejini icra ederek otorite üreten kendi babaları kadar aile üyeleri üzerinde otorite ürettikleri bu çalışmanın çığır açan bulgularındandır.
Aile üyeleri arasındaki ilişkiyi yeniden sorgulama adına sosyolojik bir zeminde hazırlanmış bu çalışma ‘olanı olduğu gibi' yansıtması açısından büyük öneme haizdir.