Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

Çocuk edebiyatı / Fahri Temizyürek, Namık Kemal Şahbaz, Zeki Gürel.

Katkıda bulunan(lar):Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Yayın ayrıntıları:Ankara : Pegem Akademi 2016. Tanım: 278 sayfa ; 24 cmISBN:
  • 9786053185536
DDC sınıflandırma:
  • 808 ÇOC.E 2016
Bibliyografik Notlar:
Dizin ve kaynakça vardır.
Özet: Bu kitap, beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde çocuk edebiyatının tanımı, niteliği ve özelliği üzerinde durulmakta; ikinci bölümde çocuk yayınları ile çocuk yayınlarında bulunması gereken fiziksel ve içeriksel özellikler üzerinde bilgiler verilmekte; üçüncü bölümde çocuk edebiyatındaki türler örneklerle ele alınmakta; dördüncü bölümde çocuk edebiyatının tarihî gelişimi başlığı altında Türk ve dünya çocuk edebiyatının gelişim safhaları ve Türk çocuk dergilerinin Tanzimat’tan günümüze tarihî seyri ele alınmış; beşinci bölümde de çocuk edebiyatı türleri içerisinde önemli bir yere sahip olan masal tahlili konusu işlenmiş ve örnek masal inceleme planı çıkartılarak masal tahliline yer verilmiştir. Bu çalışmanın, eğitim fakültelerinin ilgili bölümlerinde okutulmakta olan “Çocuk Edebiyatı” dersi öğretim elemanlarına ve öğretmen adaylarına yarar sağlaması ayrıca Türkçenin eğitimi ve öğretimine katkıda bulunması yazarlarını mutlu edecektir.
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)
Mevcut
Materyal türü Geçerli Kütüphane Yer Numarası Durum İade tarihi Barkod
Kitap Kitap Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi Genel Koleksiyon 808 ÇOC.E Kullanılabilir 0003011

Dizin ve kaynakça vardır.

Bu kitap, beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde çocuk edebiyatının tanımı, niteliği ve özelliği üzerinde durulmakta; ikinci bölümde çocuk yayınları ile çocuk yayınlarında bulunması gereken fiziksel ve içeriksel özellikler üzerinde bilgiler verilmekte; üçüncü bölümde çocuk edebiyatındaki türler örneklerle ele alınmakta; dördüncü bölümde çocuk edebiyatının tarihî gelişimi başlığı altında Türk ve dünya çocuk edebiyatının gelişim safhaları ve Türk çocuk dergilerinin Tanzimat’tan günümüze tarihî seyri ele alınmış; beşinci bölümde de çocuk edebiyatı türleri içerisinde önemli bir yere sahip olan masal tahlili konusu işlenmiş ve örnek masal inceleme planı çıkartılarak masal tahliline yer verilmiştir. Bu çalışmanın, eğitim fakültelerinin ilgili bölümlerinde okutulmakta olan “Çocuk Edebiyatı” dersi öğretim elemanlarına ve öğretmen adaylarına yarar sağlaması ayrıca Türkçenin eğitimi ve öğretimine katkıda bulunması yazarlarını mutlu edecektir.