Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

İran düşünce tarihi / editörler : Hakkı Uygur, Abdulla Rexperi.

Katkıda bulunan(lar):Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Seri kaydı: İRAM Yayınları ; 01Yayın ayrıntıları:Ankara : İRAM Yayınları 2019. Tanım: 399 sayfa ; 21 cmISBN:
  • 9786057559432
DDC sınıflandırma:
  • 955 İRA.D 2019
  • 109.55 İRA.D 2019
Özet: Dizin vardırÖzet: Kaynakça bölüm sonlarındadırÖzet: İran coğrafyası uzun tarihi boyunca özellikle de İslam sonrası dönemde kültür ve düşünce alanında büyük isimlere ve önemli düşünce ekollerine ev sahipliği yapmıştır. Başta Farsça ve İngilizce gelmek üzere yabancı dillerde ayrıntılı çalışmalara konu olan bu tarihsel süreci ele alan yeterli sayıda Türkçe kaynağın bulunmadığı görülmektedir. Elinizdeki kitap, bu boşluğun doldurulmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Kitap, bir ölçüde süreklilik içeren söz konusu tarihsel süreci ilmi bir surette ortaya koymadan İran’a ilişkin yapılacak diğer çalışmaların eksik kalacağı kanaatini ortaya çıkarmıştır. Elinizdeki kitapta alanında değerli çalışmalara sahip yerli ve yabancı akademisyenlerin kaleme aldığı bölümlerde İslam tarihinin bu önemli ve özgün mirası incelenmiştir. İRAM tarafından yayımlanan ve daha önce yapılmış çalışmaların birikimine dayanan bu eserin sonraki çalışmalara katkı vermesini umuyoruz.
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)
Mevcut
Materyal türü Geçerli Kütüphane Yer Numarası Durum İade tarihi Barkod
Kitap Kitap Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi Genel Koleksiyon 955 İRA.D Kullanılabilir 0002881

Dizin vardır

Kaynakça bölüm sonlarındadır

İran coğrafyası uzun tarihi boyunca özellikle de İslam sonrası dönemde kültür ve düşünce alanında büyük isimlere ve önemli düşünce ekollerine ev sahipliği yapmıştır. Başta Farsça ve İngilizce gelmek üzere yabancı dillerde ayrıntılı çalışmalara konu olan bu tarihsel süreci ele alan yeterli sayıda Türkçe kaynağın bulunmadığı görülmektedir. Elinizdeki kitap, bu boşluğun doldurulmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Kitap, bir ölçüde süreklilik içeren söz konusu tarihsel süreci ilmi bir surette ortaya koymadan İran’a ilişkin yapılacak diğer çalışmaların eksik kalacağı kanaatini ortaya çıkarmıştır. Elinizdeki kitapta alanında değerli çalışmalara sahip yerli ve yabancı akademisyenlerin kaleme aldığı bölümlerde İslam tarihinin bu önemli ve özgün mirası incelenmiştir. İRAM tarafından yayımlanan ve daha önce yapılmış çalışmaların birikimine dayanan bu eserin sonraki çalışmalara katkı vermesini umuyoruz.