Namazgâh tepe / Mikail Çolak ; tarih editörü: Sema Yaniç.

Yazar: Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Seri kaydı: Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları ; 839Yayın ayrıntıları:Ankara : Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları 2020. Baskı: 1. BaskıTanım: VI, 233 sayfa ; 21 cmISBN:
  • 9786257069496
DDC sınıflandırma:
  • 813.42 ÇOL.N 2020
Özet: Ankara... Tarihi İpek Yolu'nun sof dokumasıyla ünlü en zengin şehirlerinden biriydi. Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı zamanında askerî ve ticari önemi büyük, Anadolu Eyaleti'nin kalbi durumundaki stratejik bir şehirdi. Fakat zaman içinde büyük değişimlere direnememişti. Tarihi süreçte geçirdiği yangınlar, göçler ve yıkımlar şehirde derin izler bırakmıştı. 19. yüzyıl boyunca Ankara'ya gelen seyyahlar; tozlu, dar sokakları ve harap olmuş evleriyle çok fakir bir Anadolu şehrinden söz ederler. Fakat gün geldi, Ankara'nın tarihinde bir devir kapandı, yeni bir anlayışla yeni bir şehir doğdu. Kimliği ve itibarı değişen/değiştirilen bir şehrin, bir Osmanlı şehrinin gün yüzüne çıkmayı bekleyen kayıp hikâyesini okuyacaksınız bu kitapta.
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)
Mevcut
Materyal türü Geçerli Kütüphane Yer Numarası Durum İade tarihi Barkod
Kitap Kitap Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi Genel Koleksiyon 813.42 ÇOL.N (Rafa gözat(Aşağıda açılır)) Kullanılabilir 0002714
Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi raflarına göz atılıyor, Raftaki konumu: Genel Koleksiyon Raf tarayıcısını kapatın(Raf tarayıcısını kapatır)
Kullanılabilir kapak resmi yok
813.42 CİY.K Kaşgarlı Mahmud / 813.42 ÇOK.B Beyaz bir kıyı : [öykü] / 813.42 ÇOL.B Batıya koşan tarih : [roman] / 813.42 ÇOL.N Namazgâh tepe / 813.42 CUM.V Viran dağlar / 813.42 DAĞ.O O topraklar bizimdi / 813.42 DAY.O Okyanuslar ötesinde yolculuk /

Ankara... Tarihi İpek Yolu'nun sof dokumasıyla ünlü en zengin şehirlerinden biriydi. Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı zamanında askerî ve ticari önemi büyük, Anadolu Eyaleti'nin kalbi durumundaki stratejik bir şehirdi. Fakat zaman içinde büyük değişimlere direnememişti. Tarihi süreçte geçirdiği yangınlar, göçler ve yıkımlar şehirde derin izler bırakmıştı. 19. yüzyıl boyunca Ankara'ya gelen seyyahlar; tozlu, dar sokakları ve harap olmuş evleriyle çok fakir bir Anadolu şehrinden söz ederler. Fakat gün geldi, Ankara'nın tarihinde bir devir kapandı, yeni bir anlayışla yeni bir şehir doğdu. Kimliği ve itibarı değişen/değiştirilen bir şehrin, bir Osmanlı şehrinin gün yüzüne çıkmayı bekleyen kayıp hikâyesini okuyacaksınız bu kitapta.