Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

Osmanlı Türk yayları : imali ve tasarım / Adam Karpowicz ; tercüme: Mehmet Yılmaz Akbulut ; editör: Hasan Şahintürk.

Yazar: Katkıda bulunan(lar):Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Seri kaydı: Okçular Vakfı Yayınları ; 2Yayın ayrıntıları:İstanbul : Okçular Vakfı Yayınları 2018. Baskı: 2. BaskıTanım: 248 sayfa : resim, fotoğraf, grafik, şekil, tablo. 24 cmISBN:
  • 9786058195219
DDC sınıflandırma:
  • 799.32 KAR.O 2018
Özet: Türk kültüründe birçok alanda izleri bulunan okçuluk, yaşadığı uzun bir inkıraz döneminden sonra günümüzde yeniden neşvünemâ bulmaktadır. Bu inkıraz dönemi içerisinde Türk okçuluğuna dair birçok bilgi gibi geleneksel usullerle yay üretimi de unutulmuş ve bu alandaki usta-çıkarak zinciri ortadan kalkmış olduğundan dolayı yeniden, doğru malzeme ve usullerle Osmanlı-Türk yayı imal etmek, oldukça zor ve kafa karıştırıcı bir süreç haline gelmiştir. Fakat yapılan yeni çalışmalar, Osmanlı-Türk yayına yönelik ortaya çıkan yeni kaynaklar ve deneysel gözlemlerle bir ölçüde bu zorluk ve kafa karışıklığının ortadan kalkmaya başladığı söylenebilir. Bu doğrultuda Adam Karpowicz’in hazırlamış olduğu, uzun yıllar süren araştırma ve deneysel gözlemlere dayalı bu çalışması, Osmanlı-Türk yaylarının yeniden imali noktasında oldukça ufuk açıcı ve yol gösterici olmasının yanında, Osmanlı-Türk yayları hakkında sahip olduğumuz bilgilerin artmasına da katkı sağlamaktadır. Geleneksel Osmanlı-Türk yaylarının yeniden imali konusunda yaptığı çalışmalarla büyük bir boşluğu dolduran Adam Karpowicz’in Osmanlı Türk Yayları: İmali ve Tasarım adlı çalışması Mehmet Yılmaz Akbulut Tarafından Türkçeye tercüme edilerek, Okçular Vakfı Yayınlarından yayımlandı.Özet: Bibliyografik bilgi içerir.Özet: Eser Türkçe, İngilizce'den çeviri.
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)
Mevcut
Materyal türü Geçerli Kütüphane Yer Numarası Durum İade tarihi Barkod
Kitap Kitap Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi Genel Koleksiyon 799.32 KAR.O Kullanılabilir 0002689

Türk kültüründe birçok alanda izleri bulunan okçuluk, yaşadığı uzun bir inkıraz döneminden sonra günümüzde yeniden neşvünemâ bulmaktadır. Bu inkıraz dönemi içerisinde Türk okçuluğuna dair birçok bilgi gibi geleneksel usullerle yay üretimi de unutulmuş ve bu alandaki usta-çıkarak zinciri ortadan kalkmış olduğundan dolayı yeniden, doğru malzeme ve usullerle Osmanlı-Türk yayı imal etmek, oldukça zor ve kafa karıştırıcı bir süreç haline gelmiştir.

Fakat yapılan yeni çalışmalar, Osmanlı-Türk yayına yönelik ortaya çıkan yeni kaynaklar ve deneysel gözlemlerle bir ölçüde bu zorluk ve kafa karışıklığının ortadan kalkmaya başladığı söylenebilir. Bu doğrultuda Adam Karpowicz’in hazırlamış olduğu, uzun yıllar süren araştırma ve deneysel gözlemlere dayalı bu çalışması, Osmanlı-Türk yaylarının yeniden imali noktasında oldukça ufuk açıcı ve yol gösterici olmasının yanında, Osmanlı-Türk yayları hakkında sahip olduğumuz bilgilerin artmasına da katkı sağlamaktadır.

Geleneksel Osmanlı-Türk yaylarının yeniden imali konusunda yaptığı çalışmalarla büyük bir boşluğu dolduran Adam Karpowicz’in Osmanlı Türk Yayları: İmali ve Tasarım adlı çalışması Mehmet Yılmaz Akbulut Tarafından Türkçeye tercüme edilerek, Okçular Vakfı Yayınlarından yayımlandı.

Bibliyografik bilgi içerir.

Eser Türkçe, İngilizce'den çeviri.