Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

İslam hukukunda sözleşmelerde cezâî şart / Şevket Pekdemir ; editör : Hüseyin Kahraman.

Yazar: Katkıda bulunan(lar):Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Yayın ayrıntıları:İstanbul : Ensar Neşriyat 2016. Baskı: 1. BaskıTanım: 295 sayfa ; 23 cmISBN:
  • 9786059223461
DDC sınıflandırma:
  • 297.5 PEK.İ 2016
Özet: Kaynakça vardır.Özet: İslâm hukukunda, borcu zamanında ifa etmeyen kişinin durumunun tespitine büyük önem verilmiştir. Bu meyanda, ödeme imkânı olmayan kişi hakkında, kendisine zaman verilmesi veya borcun bağışlanması gibi kolaylıklar tavsiye edilmekle birlikte, ödeme imkânı olduğu halde borcunu ödemeyen kişinin, ifayı geciktirmemesi için de bir takım tedbirler alınmıştır. Bu tedbirler arasında cezai şart uygulaması, günümüzde önemli bir yer işgal etmektedir. İster cezai şart olsun, isterse başka tedbirler olsun, bunlarda hukuki dayanak, adaletin sağlanması ve başkalarına zarar vermenin yasaklanmasıdır. Diğer İslâm ülkelerinde, ?İslâm hukukuna göre cezai şart konusunda hem yüksek lisans, hem de Doktora çalışmaları yapıldığı gibi, birçok kuruluşlar aracılığıyla sempozyumlar düzenlenmiş, makaleler yazılmış ve yeni İslâm hukuku eserlerinde cezâî şart konusuna yer verilmiştir. Ancak bu konu ülkemizde, İslâm hukuku çerçevesinde bağımsız bir çalışma olarak ele alınmamıştır. Elinizdeki bu eser, bu eksikliği gidermek üzere kaleme alınmıştır.
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)
Mevcut
Materyal türü Geçerli Kütüphane Yer Numarası Durum İade tarihi Barkod
Kitap Kitap Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi Genel Koleksiyon 297.5 PEK.İ (Rafa gözat(Aşağıda açılır)) Kullanılabilir 0001347

Kaynakça vardır.

İslâm hukukunda, borcu zamanında ifa etmeyen kişinin durumunun tespitine büyük önem verilmiştir. Bu meyanda, ödeme imkânı olmayan kişi hakkında, kendisine zaman verilmesi veya borcun bağışlanması gibi kolaylıklar tavsiye edilmekle birlikte, ödeme imkânı olduğu halde borcunu ödemeyen kişinin, ifayı geciktirmemesi için de bir takım tedbirler alınmıştır. Bu tedbirler arasında cezai şart uygulaması, günümüzde önemli bir yer işgal etmektedir. İster cezai şart olsun, isterse başka tedbirler olsun, bunlarda hukuki dayanak, adaletin sağlanması ve başkalarına zarar vermenin yasaklanmasıdır. Diğer İslâm ülkelerinde, ?İslâm hukukuna göre cezai şart konusunda hem yüksek lisans, hem de Doktora çalışmaları yapıldığı gibi, birçok kuruluşlar aracılığıyla sempozyumlar düzenlenmiş, makaleler yazılmış ve yeni İslâm hukuku eserlerinde cezâî şart konusuna yer verilmiştir. Ancak bu konu ülkemizde, İslâm hukuku çerçevesinde bağımsız bir çalışma olarak ele alınmamıştır. Elinizdeki bu eser, bu eksikliği gidermek üzere kaleme alınmıştır.