Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

Avrupa birliği sürecinde dini kurumlar ve din eğitimi / editör : İlyas Çelebi.

Katkıda bulunan(lar):Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Seri kaydı: Tartışmalı ilmi toplantılar dizisi ; 50 | Milletler arası tartışmalı ilmi toplantılar dizisi ; 12Yayın ayrıntıları:İstanbul : Ensar Neşriyat 2007. Baskı: 1. BaskıTanım: 611 23 cmISBN:
  • 9789944704021
DDC sınıflandırma:
  • 377.97 AVR.B 2007
Özet: Dizin vardır.Özet: Ülkemizde ilk defa olmak üzere 17-19 Kasım 2006 tarihlerinde İSAV tarafından Avrupa Birliği Sürecinde Dinî Kurumlar ve Din Eğitimi konulu Milletlerarası Tartışmalı İlmî Toplantı gerçekleştirilmiştir. Bu toplantıda Avrupa Birliği ülkelerindeki mevcut dinî kurumlar ile bunların hukukî ve malî statülerinin, dinî eğitim ve öğretim faaliyetlerinin genel eğitimle ilişkisinin ve farklı dinlere mensup kişilerin söz konusu hakları kullanma şartları ele alınmıştır. Toplantıya Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya gibi ülkelerin bilim adamlarının katılımı sağlanmıştır. Bu ülkelerin akademisyenleri tarafından kendi ülkelerindeki dinî kurumlar ve din eğitimi konusunda bilgiler verilmiş ve mevcut uygulamalar ele alınmış, bilim adamlarının gözüyle gerek Batı toplumlarında, gerekse ülkemizdeki din eğitimi ve dinî kurumların durumu değerlendirilmiştir. Ayrıca ülkemizden toplantıya katılan akademisyenler de Türkiye'deki dinî kurum ile örgün ve yaygın din eğitimi konusundaki araştırma ve incelemelerini takdim etmişlerdir. Üç gün süren bu ilmî toplantıda Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile ülkemizdeki dinî kurumların yeri/yapılanması ve din eğitimi uygulamaları tartışılmıştır.
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)

Dizin vardır.

Ülkemizde ilk defa olmak üzere 17-19 Kasım 2006 tarihlerinde İSAV tarafından Avrupa Birliği Sürecinde Dinî Kurumlar ve Din Eğitimi konulu Milletlerarası Tartışmalı İlmî Toplantı gerçekleştirilmiştir. Bu toplantıda Avrupa Birliği ülkelerindeki mevcut dinî kurumlar ile bunların hukukî ve malî statülerinin, dinî eğitim ve öğretim faaliyetlerinin genel eğitimle ilişkisinin ve farklı dinlere mensup kişilerin söz konusu hakları kullanma şartları ele alınmıştır. Toplantıya Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya gibi ülkelerin bilim adamlarının katılımı sağlanmıştır. Bu ülkelerin akademisyenleri tarafından kendi ülkelerindeki dinî kurumlar ve din eğitimi konusunda bilgiler verilmiş ve mevcut uygulamalar ele alınmış, bilim adamlarının gözüyle gerek Batı toplumlarında, gerekse ülkemizdeki din eğitimi ve dinî kurumların durumu değerlendirilmiştir. Ayrıca ülkemizden toplantıya katılan akademisyenler de Türkiye'deki dinî kurum ile örgün ve yaygın din eğitimi konusundaki araştırma ve incelemelerini takdim etmişlerdir. Üç gün süren bu ilmî toplantıda Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile ülkemizdeki dinî kurumların yeri/yapılanması ve din eğitimi uygulamaları tartışılmıştır.