Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

Kemal Türkçe-Arapça ansiklopedik sözlük : (karşılaştırmalı dilbilgisi ve askeri terimler) Hidayet Kemal Bayatlı ; yayına hazırlayan : Hüseyin Kader.

Yazar: Katkıda bulunan(lar):Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Dil: Arapça Yayın ayrıntıları:İstanbul : Ensar Neşriyat 2011. Baskı: 1. BaskıTanım: VI, 565, 19 sayfa ; 24 cmISBN:
  • 9786055623630
Konu(lar): DDC sınıflandırma:
  • 413.927 BAY.K
Özet: Kaynakça vardır.Özet: Elinizdeki bu sözlük şu 4 bölümden oluşmaktadır: Dil Bilgisi: Bu bölümde Türk dilinin hangi aileden olduğunu, şimdiye kadar ulus olarak kaç alfabe değiştirildiği ve Türkçe dil bilgisi açısından, Arapça'ya göre bazı önemli ayrılıklar gösteren konular, örneklerle gösterildi. Kısaltmalar: Yazışmalarımızda çok kullanılan kısaltmalara da ayrıca bir bölüm ayrıldı. Ordu Rütbeleri: Ordu rütbelerine (Er'den Mareşal'e kadar rütbe sırasıyla), ayrıca birçok önemli ordu terimlerine de alfabetik sırayla yer verildi. Sözlük: Sözlük bölümünde TDK tarafından yayınlanan Türkçe Sözlük gözden geçirilerek özel olarak birleşik ve ayrı yazılan sözcüklerin yeni durumlarını göz önünde tutarak düzenleme yapıldı. Ayrıca, Arapça ve Farsçadan dilimize giren bazı sözcükler ve bileşik sözcükler de Türkçe karşılıklarıyla verildi.
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)

Kaynakça vardır.

Elinizdeki bu sözlük şu 4 bölümden oluşmaktadır:
Dil Bilgisi: Bu bölümde Türk dilinin hangi aileden olduğunu, şimdiye kadar ulus olarak kaç alfabe değiştirildiği ve Türkçe dil bilgisi açısından, Arapça'ya göre bazı önemli ayrılıklar gösteren konular, örneklerle gösterildi.
Kısaltmalar: Yazışmalarımızda çok kullanılan kısaltmalara da ayrıca bir bölüm ayrıldı.
Ordu Rütbeleri: Ordu rütbelerine (Er'den Mareşal'e kadar rütbe sırasıyla), ayrıca birçok önemli ordu terimlerine de alfabetik sırayla yer verildi.
Sözlük: Sözlük bölümünde TDK tarafından yayınlanan Türkçe Sözlük gözden geçirilerek özel olarak birleşik ve ayrı yazılan sözcüklerin yeni durumlarını göz önünde tutarak düzenleme yapıldı. Ayrıca, Arapça ve Farsçadan dilimize giren bazı sözcükler ve bileşik sözcükler de Türkçe karşılıklarıyla verildi.