Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

Kutadgu Bilig'den seçmeler / Yusuf Has Hacip ; hazırlayan : Osman Koca

Katkıda bulunan(lar):Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Yayın ayrıntıları:İstanbul : Beyan Yayınları 2017. Tanım: 175 sayfa ; 21 cmISBN:
  • 9789754733440
DDC sınıflandırma:
  • 818.22 KUT.B 2017
Özet: Bu kitap çok kıymetli bir kitaptır. Çin hakimlerinin hikmetleriyle bezenmiş ve Maçin alimlerinin şiirleriyle süslenmiştir. Bu kitabı okuyup başkalarına da aktaranlar aslında bu kitaptan çok daha yüce kıymetlidir. Doğu coğrafyası ve bütün Türkistan ülkelerinde, Buğra Han dilinde Türkçe olarak bu kitaptan daha iyi bir kitabın bugüne kadar hiç kimse tarafından yazılmadığı konusunda Çin hakimleriyle Maçin alimleri hem fikir olmuşlardır. Bu kitap hangi padişaha ulaşıp hangi ülkeye gitmişse, eşsiz içeriği ve sonsuz güzelliğinden ötürü, o memleketin hakim ve alimlerince makbul görülerek, her biri ona türlü türlü da verip lakap takmıştır. Niketim Çinliler ona Edebü’l Müluk, Maçin ülkesinin bilgeleri Ayinü’l-Memleke, Maşrikliler yani Doğulular Zinetü’l-Ümera, İranlılar Şahname-i Türkı adını vermiş, bazıları ise Pendname-i Müluk derken, Turanlılar bu kitaba Kutadgu Bilig demişlerdir.
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)
Mevcut
Materyal türü Geçerli Kütüphane Yer Numarası Durum İade tarihi Barkod
Kitap Kitap Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi Genel Koleksiyon 818.22 KUT.B (Rafa gözat(Aşağıda açılır)) Kullanılabilir 0002577

Bu kitap çok kıymetli bir kitaptır. Çin hakimlerinin hikmetleriyle bezenmiş ve Maçin alimlerinin şiirleriyle süslenmiştir. Bu kitabı okuyup başkalarına da aktaranlar aslında bu kitaptan çok daha yüce kıymetlidir. Doğu coğrafyası ve bütün Türkistan ülkelerinde, Buğra Han dilinde Türkçe olarak bu kitaptan daha iyi bir kitabın bugüne kadar hiç kimse tarafından yazılmadığı konusunda Çin hakimleriyle Maçin alimleri hem fikir olmuşlardır. Bu kitap hangi padişaha ulaşıp hangi ülkeye gitmişse, eşsiz içeriği ve sonsuz güzelliğinden ötürü, o memleketin hakim ve alimlerince makbul görülerek, her biri ona türlü türlü da verip lakap takmıştır. Niketim Çinliler ona Edebü’l Müluk, Maçin ülkesinin bilgeleri Ayinü’l-Memleke, Maşrikliler yani Doğulular Zinetü’l-Ümera, İranlılar Şahname-i Türkı adını vermiş, bazıları ise Pendname-i Müluk derken, Turanlılar bu kitaba Kutadgu Bilig demişlerdir.