Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

Mevlid : (vesiletü'n-necat) / Süleyman Çelebi ; hazırlayan : Necla Pekolcay.

Yazar: Katkıda bulunan(lar):Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Seri kaydı: Dergah Yayınları ; 6 | Türk Klasikleri ; 4Yayın ayrıntıları:İstanbul : Dergah Yayınları 2016. Baskı: 5. BaskıTanım: 147, [63] sayfa ; 21 cmISBN:
  • 9789759953805
DDC sınıflandırma:
  • 297.924 ÇEL.M 2016
Özet: Kitapta orijinal metin yer almaktadır. Kaynakça vardır.Özet: Gülzar-ı Aşk, Süleyman Çelebi'nin Mevlid'i hakkında yazılmış, bilinen en geniş ve en önemli şerhtir. Hüseyin Vassaf, eserinde Süleyman Çelebi'nin Vesiletü'n Necat'ının her beyitini -bazı istisnalar dışında- tek tek ele almış ve açıklamıştır. Beyitlerde geçen dini ve tasavvufi terminolojiyi ana kaynaklardan faydalanarak açmış, bu arada söz konusu kavramlarla ilgili edebi, gramatikal ve kültürel birikimini en ince ayrıntısına kadar aktarmıştır. Bu özelliğiyle Gülzar-ı Aşk, hem divan ve tasarruf edebiyatlarının irfani-kültürel dünyası hemde edebi metin şerhi açılarından başka eserlerle ikamesi mümkün olmayan bir kaynak eser niteliği taşımaktadır.
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)
Mevcut
Materyal türü Geçerli Kütüphane Yer Numarası Durum İade tarihi Barkod
Kitap Kitap Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi Genel Koleksiyon 297.924 ÇEL.M (Rafa gözat(Aşağıda açılır)) Kullanılabilir 0002537

Kitapta orijinal metin yer almaktadır. Kaynakça vardır.

Gülzar-ı Aşk, Süleyman Çelebi'nin Mevlid'i hakkında yazılmış, bilinen en geniş ve en önemli şerhtir. Hüseyin Vassaf, eserinde Süleyman Çelebi'nin Vesiletü'n Necat'ının her beyitini -bazı istisnalar dışında- tek tek ele almış ve açıklamıştır. Beyitlerde geçen dini ve tasavvufi terminolojiyi ana kaynaklardan faydalanarak açmış, bu arada söz konusu kavramlarla ilgili edebi, gramatikal ve kültürel birikimini en ince ayrıntısına kadar aktarmıştır. Bu özelliğiyle Gülzar-ı Aşk, hem divan ve tasarruf edebiyatlarının irfani-kültürel dünyası hemde edebi metin şerhi açılarından başka eserlerle ikamesi mümkün olmayan bir kaynak eser niteliği taşımaktadır.