Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

Bilim ile siyaset arasında hatıralar = et-Ta’rif bi-İbn Haldun ve rihletuhu Garben ve şarken / İbn Haldun ; Türkçesi : Vecdi Akyüz.

Yazar: Katkıda bulunan(lar):Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Seri kaydı: Dergah yayınları ; 285 | İslam klasikleri dizisi ; 16Yayın ayrıntıları:İstanbul : Dergah Yayınları, 2017.Baskı: 3. BaskıTanım: 301 sayfa : harita ; 24 cmISBN:
  • 9789759958121
Konu(lar): DDC sınıflandırma:
  • 921 HAL 2017
Genel Not:
Arka Kapak: İbn Haldun, kısa adı el-İber olan dünya tarihine dair kitabına yazdığı Mukaddime'siyle, dünya sosyal ve bilim tarihine çok ilginç teoriler ve kavramlar kazandırmış bir yazardır.Onun başka bir ilginç yanı, İslam kültür mirasında örneği çok görülmeyen otobiyografi ve hatırat yazarlığıdır. Dünya siyaset ve sosyal bilim tarihinin yetiştirdiği ender ve çok dikkate değer kişilerden biri olan İbn Haldun'un bizzat kendi kaleminden öğrendiğimiz hayatı, hatıraları kuşkusuz çok ilgi çekici olmalıdır.Onun teori ve kavramlarını bilenler ve inceleyenler, bu ilginç terori ve kavramların ne tür bir eğitim süreci içinde ve hangi gözlemler ve olaylar sonucunda oluşturduğunu bu hatıralar sayesinde daha yakından görebileceklerdir.
Bibliyografik Notlar:
Kaynakça eserin sonundadır.
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)

Arka Kapak: İbn Haldun, kısa adı el-İber olan dünya tarihine dair kitabına yazdığı Mukaddime'siyle, dünya sosyal ve bilim tarihine çok ilginç teoriler ve kavramlar kazandırmış bir yazardır.Onun başka bir ilginç yanı, İslam kültür mirasında örneği çok görülmeyen otobiyografi ve hatırat yazarlığıdır.

Dünya siyaset ve sosyal bilim tarihinin yetiştirdiği ender ve çok dikkate değer kişilerden biri olan İbn Haldun'un bizzat kendi kaleminden öğrendiğimiz hayatı, hatıraları kuşkusuz çok ilgi çekici olmalıdır.Onun teori ve kavramlarını bilenler ve inceleyenler, bu ilginç terori ve kavramların ne tür bir eğitim süreci içinde ve hangi gözlemler ve olaylar sonucunda oluşturduğunu bu hatıralar sayesinde daha yakından görebileceklerdir.

Kaynakça eserin sonundadır.