Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

Din sosyolojisi / Necdet Subaşı ; hazırlayan : Ahmet Yasin Okudan.

Yazar: Katkıda bulunan(lar):Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Yayın ayrıntıları:İstanbul : Değerler Eğitimi Merkezi (DEM) Yayınları [Ensar Neşriyat] 2017. Baskı: 2. BaskıTanım: 437 sayfa ; 21 cmISBN:
  • 9786054036516
DDC sınıflandırma:
  • 306.6 SUB.D 2017
Özet: Bu tür kitaplar, alanın sınırları, içeriği ve yönelimleri hakkında bilgi verici niteliklere sahip olsa da bu girişimin tek başına yeterli olabileceğini söylemek güçtür. Örneğin, Türkiye gibi dinî hayatın bireyin kişisel dünyasıyla sınırlı olmaksızın daha geniş bir çerçevede var olduğu ve etki yarattığı toplamlarda din sosyolojisinin yeri ve önemi daha da önem kazanmaktadır. Dinin geleneksel ve modern bağlamlardaki toplumsal niteliği hakkında çeşitlenmiş bilgi dağarcığının her şeyden önce disipline edilmesi gerekir. Toplumsal düzeyde dinin değer ve itibarını sıra dışı ilgilerle ya da fantastik yorumlamalarla ele almak yerine mevcut durumu geçmişten bugüne değişen bütün boyutlarıyla birlikte ele almak daha uygun olacaktır. Kuşkusuz oldukça büyük bir emek isteyen bu ilginin sürdürülmesi için öncelikli olarak sosyolojik bir bakış açısına, bu bakış açısını temellendirebilecek ölçüde teorik müktesebata hâkim olmak gerekecektir.
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)
Mevcut
Materyal türü Geçerli Kütüphane Yer Numarası Durum İade tarihi Barkod
Kitap Kitap Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi Genel Koleksiyon 306.6 SUB.D Kullanılabilir 0002694

Bu tür kitaplar, alanın sınırları, içeriği ve yönelimleri hakkında bilgi verici niteliklere sahip olsa da bu girişimin tek başına yeterli olabileceğini söylemek güçtür. Örneğin, Türkiye gibi dinî hayatın bireyin kişisel dünyasıyla sınırlı olmaksızın daha geniş bir çerçevede var olduğu ve etki yarattığı toplamlarda din sosyolojisinin yeri ve önemi daha da önem kazanmaktadır. Dinin geleneksel ve modern bağlamlardaki toplumsal niteliği hakkında çeşitlenmiş bilgi dağarcığının her şeyden önce disipline edilmesi gerekir. Toplumsal düzeyde dinin değer ve itibarını sıra dışı ilgilerle ya da fantastik yorumlamalarla ele almak yerine mevcut durumu geçmişten bugüne değişen bütün boyutlarıyla birlikte ele almak daha uygun olacaktır. Kuşkusuz oldukça büyük bir emek isteyen bu ilginin sürdürülmesi için öncelikli olarak sosyolojik bir bakış açısına, bu bakış açısını temellendirebilecek ölçüde teorik müktesebata hâkim olmak gerekecektir.