Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

Türkiye'de kültürel dönüşümler ve felsefe eğitimi / Osman Kafadar.

Yazar: Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Seri kaydı: İz yayıncılık : 308 ; inceleme-araştırma dizisi : 71Yayın ayrıntıları:istanbul : İz yayıncılık 2000. Tanım: 544 sayfa : belge, tablo, şema ; 21 cmISBN:
  • 9753554273
Konu(lar): DDC sınıflandırma:
  • 107 KAF.T 2000
Bibliyografik Notlar:
Kaynakça kitabın arkasındadır.
Özet: Çağdaş Türk felsefi düşüncesinin sosyo-politik sorunların derinden yaşandığı bir ortamda ortaya çıkıp gelişmek zorunda kalması, Türkiye'de felsefenin bir talihsizliği olagelmiştir. Türk düşüncesinin gelişim sürecinde aşamadığı ve kısaca "pragmatik olma" olarak nitelenen bu özellik, felsefenin dünya görüşü olarak algılandığı bir tutumun yerleşmesine yol açmıştır. İkinci Meşrutiyet döneminde felsefenin "dünya görüşü" olarak algılanması ve hatta felsefeyi bu çerçevede işe koşmak tutumu, Batılılaşma sürecinin ivme kazandığı Cumhuriyet döneminde yeni boyutlar kazanarak sürmüştür.
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)
Mevcut
Materyal türü Geçerli Kütüphane Yer Numarası Durum İade tarihi Barkod
Kitap Kitap Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi Genel Koleksiyon 107 KAF.T Kullanılabilir 0000063

Kaynakça kitabın arkasındadır.

Çağdaş Türk felsefi düşüncesinin sosyo-politik sorunların derinden yaşandığı bir ortamda ortaya çıkıp gelişmek zorunda kalması, Türkiye'de felsefenin bir talihsizliği olagelmiştir. Türk düşüncesinin gelişim sürecinde aşamadığı ve kısaca "pragmatik olma" olarak nitelenen bu özellik, felsefenin dünya görüşü olarak algılandığı bir tutumun yerleşmesine yol açmıştır. İkinci Meşrutiyet döneminde felsefenin "dünya görüşü" olarak algılanması ve hatta felsefeyi bu çerçevede işe koşmak tutumu, Batılılaşma sürecinin ivme kazandığı Cumhuriyet döneminde yeni boyutlar kazanarak sürmüştür.