Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

Fotoğrafname : fotoğrafta görsellik ve gerçeklik / Muammer Ulutürk.

Yazar: Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Seri kaydı: Hece Yayınları ; 537Yayın ayrıntıları:Ankara : Hece Yayınları, 2019.Baskı: 1. BaskıTanım: 143 sayfa ; 21 cmISBN:
  • 9786057547286
Konu(lar): DDC sınıflandırma:
  • 770 ULU.F 2019
General Note:
Arka Kapak: Gösterme, insanlar için haz duyma aracı olduğu kadar içinde türlü duygusal tepkiler barındıran bir yansıtma / dışavurum, göstermenin doğasında var olan asıl şeyse ‘ben’in kaybolup gitmesine razı olmama halidir. İşte insan, yeryüzündeki geçici macerasını ortaya koymak için bu sebeple farklı ifade biçimlerine başvurmuştur. Prehistorik çağlardan itibaren mağara duvarlarına, kaya yüzeylerine, tabletlere, kağıtlara resim ve yazı olarak yansıyan bu varoluş kaygısını aynı zamanda insanın estetik bakışının yansımaları olarak görebiliriz. Tecrübeyi görme biçimine çeviren fotoğraflar, insanları ve nesneleri göstererek tarihsel bilgi ve anlayışı genişletmeye, dünyanın ve insanların öykülerini daha iyi anlamaya yardımcı olurlar. Fotoğrafı gerçekliğin kişisel/kitlesel tarihi yapan da bu özelliğidir.
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)
Mevcut
Materyal türü Geçerli Kütüphane Yer Numarası Durum İade tarihi Barkod
Kitap Kitap Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi Genel Koleksiyon 770 ULU.F (Rafa gözat(Aşağıda açılır)) Kullanılabilir 0005185

Arka Kapak: Gösterme, insanlar için haz duyma aracı olduğu kadar içinde türlü duygusal tepkiler barındıran bir yansıtma / dışavurum, göstermenin doğasında var olan asıl şeyse ‘ben’in kaybolup gitmesine razı olmama halidir. İşte insan, yeryüzündeki geçici macerasını ortaya koymak için bu sebeple farklı ifade biçimlerine başvurmuştur. Prehistorik çağlardan itibaren mağara duvarlarına, kaya yüzeylerine, tabletlere, kağıtlara resim ve yazı olarak yansıyan bu varoluş kaygısını aynı zamanda insanın estetik bakışının yansımaları olarak görebiliriz.

Tecrübeyi görme biçimine çeviren fotoğraflar, insanları ve nesneleri göstererek tarihsel bilgi ve anlayışı genişletmeye, dünyanın ve insanların öykülerini daha iyi anlamaya yardımcı olurlar. Fotoğrafı gerçekliğin kişisel/kitlesel tarihi yapan da bu özelliğidir.