Amazon cover image
Image from Amazon.com

Osmanlı'da milletler ve diplomasi / İlber Ortaylı ; editör : Ali Berktay.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Turkish Series: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları ; 1621 | Seçme Eserleri ; IIIPublication details: İstanbul : Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2018.Edition: 8. BaskıDescription: 340 sayfa : resim, tablo ; 23 cmISBN:
  • 9789944885287
Other title:
  • Osmanlı'da milletler ve diplomasi : seçme eserleri ııı
Subject(s): DDC classification:
  • 956.1015 ORT.O 2018
  • 305.6 ORT.O 2018
General Note:
Arka Kapak: Türkiye’de insanlar dinleri tanımazlar ve merak etmezler. Örneğin, İstanbul’da doğar, yaşar, ölürler, ama bir kilisenin içine girip de, burada pazar âyini nasıl yapılıyor, bunların inancı nedir, duaları nedir, bayram günleri nedir, inançları nasıl açıklanır, diye merak etmezler. Hıristiyanlar da Müslümanlığı tanımazlar. Kısacası, kapalı kompartımanlar halinde yaşayan bir toplumduk ve halen öyle bir toplumuz. Dinin sözü buna rağmen çok ediliyor, eksik bilgilere göre tarih yorumlanıyor. Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Osmanlı yönetimindeki farklı dinî grupları Tanzimat’tan itibaren geçirdikleri dönüşümle birlikte ele alan makaleleri önemli bir boşluğu dolduruyor. Osmanlı diplomasisindeki gelişmeleri, Yunanistan, Çarlık Rusyası ve Avusturya ile ilişkiler bağlamında inceleyen yazıları ise diplomasi tarihine olduğu kadar Osmanlının son dönemlerine de ışık tutuyor. Son bölümde ise modernleşmenin yeni düşünce dünyasını, ilk Osmanlıca telif iktisat yazmasından Tanzimat devri basınına kadar uzanan geniş bir yelpazede izleme şansı buluyoruz.
Bibliographic Notes:
Dizin kaydı ve notlar bulunmaktadır.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
Book Book Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi Genel Koleksiyon 956.1015 ORT.O 1 Available 0004855
Book Book Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi Genel Koleksiyon 956.1015 ORT.O 2 Available 0004856

Arka Kapak: Türkiye’de insanlar dinleri tanımazlar ve merak etmezler. Örneğin, İstanbul’da doğar, yaşar, ölürler, ama bir kilisenin içine girip de, burada pazar âyini nasıl yapılıyor, bunların inancı nedir, duaları nedir, bayram günleri nedir, inançları nasıl açıklanır, diye merak etmezler. Hıristiyanlar da Müslümanlığı tanımazlar. Kısacası, kapalı kompartımanlar halinde yaşayan bir toplumduk ve halen öyle bir toplumuz. Dinin sözü buna rağmen çok ediliyor, eksik bilgilere göre tarih yorumlanıyor.

Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Osmanlı yönetimindeki farklı dinî grupları Tanzimat’tan itibaren geçirdikleri dönüşümle birlikte ele alan makaleleri önemli bir boşluğu dolduruyor. Osmanlı diplomasisindeki gelişmeleri, Yunanistan, Çarlık Rusyası ve Avusturya ile ilişkiler bağlamında inceleyen yazıları ise diplomasi tarihine olduğu kadar Osmanlının son dönemlerine de ışık tutuyor. Son bölümde ise modernleşmenin yeni düşünce dünyasını, ilk Osmanlıca telif iktisat yazmasından Tanzimat devri basınına kadar uzanan geniş bir yelpazede izleme şansı buluyoruz.

Dizin kaydı ve notlar bulunmaktadır.