Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

Türkiye kütüphaneleri yazma eser katalogları, 1923-2006 / Hüseyin Türkmen.

Yazar: Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Seri kaydı: Kitabevi ; 425Yayın ayrıntıları:İstanbul : Kitabevi, 2010.Baskı: 1. BaskıTanım: 263 sayfa : tablo ; 24 cmISBN:
  • 9786054208562
Konu(lar): DDC sınıflandırma:
  • 016.091 TÜR.T 2010
Genel Not:
Arka Kapak: Yapılacak her tür akademik ve özel bilimsel araştırmaların sağlıklı bir şekilde yürütülmesinin olmazsa olmazlarının başında hiç şüphesiz bibliyografya kaynakları gelmektedir. Bu kaynakların başında ise kütüphane katalogları gelmektedir. Türkiye kütüphanelerinde bulunan yazma ve basma eserlerin kataloglanması çalışmalarına gerek Osmanlı ve gerekse Cumhuriyet döneminde büyük önem verilmiştir. Bu çalışmada 1923-2006 yılları arasında Türkiyede yayınlanan yazma eser katalogları konu alınmıştır. Çalışmanın birinci bölümünde yazma eser kataloglama çalışmalarının tarihsel gelişimine, ikinci bölümde yayınlanan yazma eser kataloglarının tanıtım ve değerlendirilmelerine yer verilmiştir. Üçüncü bölümde ise yayınlanan katalogların Yayın Tarihi, Yayınlayan, Katalog Türü ve Katalog Düzenlerini konu alan istatiksel analizlere yer verilmiştir.
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)
Mevcut
Materyal türü Geçerli Kütüphane Yer Numarası Durum İade tarihi Barkod
Kitap Kitap Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi Genel Koleksiyon 016.091 TÜR.T (Rafa gözat(Aşağıda açılır)) Kullanılabilir 0004651

Arka Kapak: Yapılacak her tür akademik ve özel bilimsel araştırmaların sağlıklı bir şekilde yürütülmesinin olmazsa olmazlarının başında hiç şüphesiz bibliyografya kaynakları gelmektedir. Bu kaynakların başında ise kütüphane katalogları gelmektedir.
Türkiye kütüphanelerinde bulunan yazma ve basma eserlerin kataloglanması çalışmalarına gerek Osmanlı ve gerekse Cumhuriyet döneminde büyük önem verilmiştir. Bu çalışmada 1923-2006 yılları arasında Türkiyede yayınlanan yazma eser katalogları konu alınmıştır.
Çalışmanın birinci bölümünde yazma eser kataloglama çalışmalarının tarihsel gelişimine, ikinci bölümde yayınlanan yazma eser kataloglarının tanıtım ve değerlendirilmelerine yer verilmiştir.
Üçüncü bölümde ise yayınlanan katalogların Yayın Tarihi, Yayınlayan, Katalog Türü ve Katalog
Düzenlerini konu alan istatiksel analizlere yer verilmiştir.