Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

Ulusların ruhu : Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinde kamuoyu- / Abdulhamit Avşar.

Yazar: Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Seri kaydı: Sakarya Üniversitesi Yayınları ; 210Yayın ayrıntıları:Ankara : Sakarya Üniversitesi Yayınları, 2021. Tanım: 438 sayfa ; 21 cmISBN:
  • 9786052238318
Konu(lar): DDC sınıflandırma:
  • 327.561 AVŞ.U 2021
Genel Not:
Uluslararası ilişkilerde kamuoyu, ulusların ruhunu temsil eder. Bu özelliğiyle günümüzde, politika yapıcılarının göz ardı edemeyecekleri bir güce erişmiştir. Öte yandan kamuoyu, kendi dinamikleri içerisinde oluşması kadar, uygulanan/uygulanması düşünülen politikalar yönünde oluşturulabilen de bir olgudur. Türkiye-Azerbaycan ilişkileri, "bir millet, iki devlet" olarak formüle edilen kendine özgü karakteriyle, devletlerarası alanda ender görülen bir ilişki modelidir. Bunu sağlayan başlıca etken ise kamuoyudur. Peki, bu kamuoyu nasıl oluşturulmuş, kendi ülkesinin yanı sıra diğer ülkenin dış politikası kadar iç politika kararlarını da etkileyebilme gücü kazanmıştır? Ortaya çıkışının tarihi, sosyal, kültürel ve siyasal dinamikleri nelerdir?
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)
Mevcut
Materyal türü Geçerli Kütüphane Yer Numarası Durum İade tarihi Barkod
Kitap Kitap Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi Genel Koleksiyon 327.561 AVŞ.U (Rafa gözat(Aşağıda açılır)) Kullanılabilir 0003302

Uluslararası ilişkilerde kamuoyu, ulusların ruhunu temsil eder. Bu özelliğiyle günümüzde, politika yapıcılarının göz ardı edemeyecekleri bir güce erişmiştir. Öte yandan kamuoyu, kendi dinamikleri içerisinde oluşması kadar, uygulanan/uygulanması düşünülen politikalar yönünde oluşturulabilen de bir olgudur.

Türkiye-Azerbaycan ilişkileri, "bir millet, iki devlet" olarak formüle edilen kendine özgü karakteriyle, devletlerarası alanda ender görülen bir ilişki modelidir. Bunu sağlayan başlıca etken ise kamuoyudur. Peki, bu kamuoyu nasıl oluşturulmuş, kendi ülkesinin yanı sıra diğer ülkenin dış politikası kadar iç politika kararlarını da etkileyebilme gücü kazanmıştır? Ortaya çıkışının tarihi, sosyal, kültürel ve siyasal dinamikleri nelerdir?