Amazon kapak resmi
Amazon.com'dan alınan resim

Ana hatlarıyla mantık / İbrahim Çapak ; yayına hazırlayan: Mahmut Zengin.

Yazar: Materyal türü: MetinMetinDil: Türkçe Seri kaydı: Temel Kültür Dizisi ; 16Yayın ayrıntıları:İstanbul : Ensar Neşriyat 2016. Baskı: 4. BaskıTanım: 288 sayfa ; şekil 21 cmISBN:
  • 9786055309275
DDC sınıflandırma:
  • 160 ÇAP.A 2016
Özet: Kaynakça bölümü sonlarındadır.Özet: İslam dünyasının ilk filozofu olarak bilinen Kindi Aristoteles'in mantık eserleriyle ilgili bir takım çalışmalar yapmakla beraber asıl mantık çalışmaları Muallimi Sani olarak isimlendirilen Farabi ile başlamıştır. Farabi'den sonra İslam dünyasının yetiştirdiği en önemli mantıkçı İbn Sina olmuştur. Hem Farabi hem de İbn Sina Aristoteles'in eserlerini son derece iyi bir şekilde incelemiş onlarla ilgili şerhler yazmış bağımsız ve özgün eserler ortaya koymuşlardır. Müslüman filozoflar Mantık ilmini ele alırken İslami inançları da göz önünde bulundurmuşlardır. Örneğin meşhur filozof Gazali Kıstasu'l mustakim adlı eserinde kıyasın vahiy kaynaklı olduğuna dikkat çekerek kıyasın çeşitlerine ayetlerden örnekler vermektedir. Yine İbn Hazm kelam ve fıkıhla ilgili çeşitli mantık örneklerine dikkat çekmektedir.
Yıldız derecelendirmeleri
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)
Mevcut
Materyal türü Geçerli Kütüphane Yer Numarası Durum İade tarihi Barkod
Kitap Kitap Türkiye Maarif Vakfı Eğitim İhtisas Kütüphanesi Genel Koleksiyon 160 ÇAP.A Kullanılabilir 0001405

Kaynakça bölümü sonlarındadır.

İslam dünyasının ilk filozofu olarak bilinen Kindi Aristoteles'in mantık eserleriyle ilgili bir takım çalışmalar yapmakla beraber asıl mantık çalışmaları Muallimi Sani olarak isimlendirilen Farabi ile başlamıştır. Farabi'den sonra İslam dünyasının yetiştirdiği en önemli mantıkçı İbn Sina olmuştur. Hem Farabi hem de İbn Sina Aristoteles'in eserlerini son derece iyi bir şekilde incelemiş onlarla ilgili şerhler yazmış bağımsız ve özgün eserler ortaya koymuşlardır. Müslüman filozoflar Mantık ilmini ele alırken İslami inançları da göz önünde bulundurmuşlardır. Örneğin meşhur filozof Gazali Kıstasu'l mustakim adlı eserinde kıyasın vahiy kaynaklı olduğuna dikkat çekerek kıyasın çeşitlerine ayetlerden örnekler vermektedir. Yine İbn Hazm kelam ve fıkıhla ilgili çeşitli mantık örneklerine dikkat çekmektedir.